2Staff

 

Neem contact met ons op

BEDRIJVEN & COVIN 19

Er is steeds meer behoefte om mensen niet naar kantoor te laten komen en om vanuit thuis te werken. Op dit moment hebben we een aantal directe aanleidingen om vanuit thuis te werken. Hele regio’s worden van de buitenwereld afgesloten – Noord- Italie , China Wuhan en Rioja Spanje . Dichter bij huis – Brabant en omstreken en supermarkten die klanten dwingen om te pinnen. Wat ons bevreemd is dat er voorbijgegaan wordt aan het feit dat het covid-19 of corona virus ook op oppervlakten kan overleven. Dat kinderen geen ziekteverschijnselen hoeven te vertonen om toch de ziekte door te geven. Dat er gezien de maatregelen meer aan de hand is dan een ‘griepje” zoals italiaanse artsen die nu leven en dood beslissingen moeten maken e.a. te lezen op de linkedin posts van Peter Rus . Reden om woensdag gehaktdag te vermelden met dont say it- lets do it.

Aanraken van object en die besmet zijn bijvoorbeeld toetsenbord?

Onderzoek van de literatuur over alle beschikbare menselijke en veterinaire virussen binnen deze familie, omvattende 22 studies, hebben onderzoekers ontdekt dat de menselijke pathogenen op oppervlakken kunnen blijven bestaan en tot negen dagen besmettelijk bij kamertemperatuur kunnen blijven. (Om dat in perspectief te plaatsen, het mazelenvirus kan tot twee uur op besmette oppervlakken leven.)
Bekijk de studie: Surface en corona 

Dutch Data Defence heeft besloten dat er ook een Nederlands initiatief moet komen en hebben besloten om deze Business Continuity Planning als leidraad uit te geven naar Iers regeringsmodel.
Aan de ene kant om niet afhankelijk te zijn van plannen die nog gevormd moeten worden en als qua quarantaine worden afgeroepen en er niet of nauwelijks communicatiemiddelen of voorbereidingen zijn getroffen achteraf moet voldoende zijn. Google en Microsoft stellen hun teleconference software “gratis” beschikbaar, althans voor een bepaalde tijd.

“the business owner who is skillful at using unexpected tactics has infinite resources” the art of war for executives -Donald G.Krause

Probleemstelling

Het probleem zit hem niet in de remote techniek, die kennen we wel vanaf remote desktop van microsoft , vnc , go to my computer en serieuze Enterprise pakketten zoals citrix.
Maar het onderhoud en beheren van deze moeilijke en kostbare technieken die zelf ook niet vrij zijn van flaws zoals we zagen met de Citrix kwetsbaarheden. En daarnaast de specialistische kennis en dus mensen om problemen op te lossen. En dit is niet alleen op de zaak maar ook in de Cloud en de partners waar U zaken mee doet.
Nu staan we voor een nieuwe uitdaging mensen die op de zaak moeten werken vanuit een thuissituatie met de beschermingsmaatregelen die thuis gelden. Die zijn natuurlijk veel minder zwaar dan de maatregelen die op de zaak zijn ingeregeld.
Hierdoor hebben hackers en malware distributeurs vrij spel. Als zo een computer is besmet wordt buiten feit dat er data verlies kan optreden een hele praktische vraag: Hoe brengen we de persoon en zijn out of order computer weer online als deze in quarantaine zit? Of met technische problemen zit? Door de complexiteit kan de persoon zelf niet de nodige aanpassingen doen en een technisch medewerker ernaartoe sturen is ook geen optie?
Wij gaan er vanuit dat u zelfstandig deze Business Continuity Planning kunt inzetten en COVIN-19 impact kan mitigeren met onze lijst.
En als U bij het lezen voor de punten 2.5, 2.6, 3.8, 3.10, 4.5, 4.6, en 4.7 , 4.8 in het te downloaden document:

 2Staff Business Continuiteit planning Werkplek risicos 

als een oplossing kan inzetten zonder dat dit U de hoofdprijs kost en Uw bedrijf kan door laten functioneren? De bekende Triple A oplossing Access , Authenticatie en Auditing – naar de Cloud, naar uw data center en vanaf elke plek in de wereld binnen 10 seconden secure toegang. Bij vragen hierover kunt U contact opnemen met ons of onze partners op de email adressen onderaan de pagina van het document.

Contact

Duwboot 6
3991 CD HOUTEN
Postbus 123
3990 DC Houten

T 030- 600 5000
F 030- 600 5001
E info@2staff.nl