2Staff

 

Woningcorporaties

Woningcorporaties

Woningcorporaties krijgen meer en meer privacygevoelige informatie van huurders in beheer. Ondertussen zijn ze steeds afhankelijker van IT en wordt de wet- en regelgeving rond informatiebeveiliging in rap tempo strenger. Databeheer is daarmee een meer verantwoordelijke en veelomvattende taak dan ooit; het gaat niet alleen om technologie, maar vergt ook aanpassingen op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Woningcorporaties die niet in control zijn, lopen enorme risico’s.

Incidenten rond dataveiligheid in de publieke sector zijn veelvuldig in het nieuws. Keer op keer blijkt dat organisaties weinig grip hebben op de aanzwellende stroom digitale persoonsgegevens. Daardoor kunnen ze niet garanderen dat die gegevens bij hen echt veilig zijn. Nieuwe, strengere regelgeving zoals de meldplicht datalekken en de Europese privacyverordening dwingt woningcorporaties om snel met informatiebeveiliging aan de slag te gaan.

Een van de specialismen van 2Staff Masters in Security Operation is het beveiligen, beheren, bewaken en online houden van persoonsgegevens van huurders en financiële klantendossiers. Vele woningcorporaties maken gebruik van het bewakingsysteem 2Staff Masters in Security Operations zodat de huurders kunnen vertrouwen op correcte, veilige en altijd beschikbare online applicaties.

Woningcoorporaties voldoen met onze oplossing (in combinatie met inzet van onze informatiebeveiligingsprofessionals) daarnaast aan alle Normen en Eisen van informatiebeveiliging volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens zoals opgesteld door de Autoriteit Persoonsgegevens

Meer informatie over hoe wij u kunnen helpen?

Nieuwsgierig? Neem gerust contact op via ons contactformulier

2Staff Masters in Security Operations, de Informatiebeveiligers voor de woningcorporaties

Interim Security Specialist nodig? Wij leveren direct een Interm CISO, Interim ISO of Interim Dataprotection Officer bij u op lokatie.
Nieuwsgierig? Neem gerust contact op via ons contactformulier

Ga terug naar Branches
Onze klanten
Contact

Duwboot 6
3991 CD HOUTEN
Postbus 123
3990 DC Houten

T 030- 600 5000
F 030- 600 5001
E info@2staff.nl