2Staff


 

Neem contact met ons op

Security Awareness

Security Awareness
2Staff Cyber Security Awarenessprogramma

Het 2Staff Cyber Security Awarenessprogramma biedt u een omvattend inzicht in uw belangrijkste digitale assets, de meest relevante technische kwetsbaarheden, de grootste risico's en het huidige niveau van uw cybersecurity. Het Cyber Security Awarenessprogramma (CSA) levert u een concreet en actiegericht plan op vanuit zowel technische als niet-technische invalshoek en wordt uitgevoerd vanuit veranderperspectief. Het is immers van belang dat een organisatie weet waar zij staat en wat er nodig is om het gewenste niveau van cyber security te bereiken. We betrekken het management van uw organisatie actief, zodat er gezamenlijk kan worden vastgesteld welke stappen essentieel zijn voor de ontwikkeling van uw
cyber security strategie.


Inzicht; de eerste stap om uw bedrijf te wapenen tegen cybercriminelen.
Betaalpassen & creditcardgegevens: 10,9 Miljoen euro schade met betaalpasfraude en een toename van 5% op online misbruik van gestolen creditcardgegevens t.o.v. 2019.
Menselijke vergissingen en handelingen zijn nog altijd de belangrijkste oorzaak van succesvolle cyberaanvallen. Goede bedrijfsprocessen en de juiste technologische preventiemaatregelen spelen daarom ook een belangrijke rol bij het minimaliseren van digitale dreigingen.

Welke kritieke belangen moet u beschermen? En tegen wie?

Een sterke cyber security strategie begint met een inventarisatie van wat een bedrijf een gewild doelwit maakt.
Bij Cyber Security komt meer kijken dan alleen het aanpakken van de zwakste schakel. Password JohnDoe123
Fraude met internetbankieren (phishing) De schade als gevolg van fraude met internetbankieren bedroeg 8,4 miljoen euro in 2019; een verdubbeling ten opzichte van 2018.
Criminelen richten zich op het ontvreemden van persoonsgegevens en intellectueel eigendom of bedreigen de bedrijfscontinuiteit die kan leiden tot financiele- of reputatieschade. Ze gaan hierbij zeer geraffineerd te werk en nemen ruim de tijd, soms maanden, om volledige controle over een bedrijfsnetwerk te krijgen. Geduldig en slim – het ontvreemden van data gebeurt veelal over een langere periode.
Assets
Business Email Compromise (BEC) BEC, ook wel CEO fraude genoemd, heeft wereldwijd in 2019 zo’n 1,7 miljard dollar schade veroorzaakt.
Fysiek inbreken bij mensen of bedrijven heeft een metamorfose ondergaan naar digitaal binnendringen. Belangrijke eigendommen van zowel consumenten als bedrijven worden gestolen, vaak zonder zichtbare sporen. Een sterke professionalisering is zichtbaar, evenals een duidelijke verschuiving van consumenten PC’s naar die van bedrijven. Een onzichtbare vijand – de traditionele inbreker is verleden tijd.

Internet of Things (IoT)

Ongeveer de helft van alle cyber security alerts komt van IT die geen computer of server is. Het afgelopen jaar heeft 2Staff vele Cyber security cases bekeken & geanalyseerd.
Deze cyber security cases kunnen varieren van een datalek, fraude detectie tot een echte cyber aanval. In meer dan 3000 gevallen (14%) was er daadwerkelijk sprake van een incident.
Wist u dat in 2019 bedrijven wereldwijd voor 7 miljard euro schade leden door ransomware aanvallen op hun netwerk?

Waarom security awareness programma's inzetten?

Een verkeerd geadresseerde e-mail, een verloren smartphone of inloggegevens die in verkeerde handen vallen. Medewerkers zijn het grootste gevaar als het gaat om het creeren van een datalek.
Als hierdoor persoonsgegevens op straat liggen, kan dit onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) leiden tot een forse boete.
Hoe maak je iedereen bewust van de risico’s van een onzorgvuldige omgang met persoonsgegevens?

2Staff Masters in Security operations biedt een hypermodern privacy- en security-awarenesscampagne. gebaseerd op de nieuwste video en gaming technieken.

Contact

2Staff B.V. 
Europalaan 2
5232 BV 's-Hertogenbosch 

T 030- 600 5000
F 030- 600 5001
E info@2staff.nl