2Staff


 

Privacy Nulmeting

Nulmeting

De WBP en komende AVG stelt eisen aan de verwerking van persoonsgegevens en heeft gevolgen voor de procedures en maatregelen die een organisatie heeft genomen om haar gegevensverwerking goed te beveiligen en beheersen. Het kwaliteitsspectrum voor de bescherming van persoonsgegevens is overigens beperkter dan het kwaliteitsspectrum van de gegevensverwerking in brede zin (veilig, efficiënt, effectief, exclusief, integer, continu en controleerbaar). Bij de huidige invoering van de Wbp in de praktijk van alle dag spelen veel factoren een rol zoals technologische ontwikkelingen, de maatschappelijke en persoonlijke visie, hoeveelheid en de aard van de gegevens.

De Nulmeting is een systematische methode om de kwaliteit van de verwerking en beveiliging van persoonsgegevens te beoordelen.

Resultaat: De uitkomsten van de Nulmeting geven een duidelijk beeld over de mate waarin het huidige bedrijfsbeleid de Wbp volgt en welke verbeterpunten voor uw situatie noodzakelijk zijn. Dit onderzoek heeft als doel op een snelle wijze inzicht te geven in de mate van bewustzijn bij de verantwoordelijke en te laten inzien welke effecten de Wbp heeft op de administratieve organisatie en in welke mate de organisatie richtlijnen en procedures heeft geformuleerd voor de verwerking van persoonsgegevens. Onder verantwoordelijkheid van het management dienen verschillende sleutelfunctionarissen (zoals systeembeheerder, applicatiebeheerder(s), controller, hoofd personeelszaken, hoofd juridische zaken) bij de Nulmeting betrokken te worden. De uitkomsten van de Nulmeting geven een duidelijk beeld over de huidige situatie en de noodzakelijke verbeterpunten.

Interesse in uw Privacy Nulmeting? Neem contact met ons op via ons contactformulier,  mail naar info@2staff.nl of bel direct met 030-6005000

ga terug naar privacy en informatieveiligheid

Onze klanten
Contact

2Staff B.V. 
Europalaan 2
5232 BV 's-Hertogenbosch 

T 030- 600 5000
F 030- 600 5001
E info@2staff.nl