2Staff


 

Neem contact met ons op

Wilt u als CFO uw securitykosten verlagen in plaats van verhogen?

CFO en operationele security kosten

Nieuws:: 1 op de 5 bedrijven minimaal één keer getroffen door cyberaanval

1 op de 5 bedrijven minimaal één keer getroffen door cyberaanval , 22 oktober 2020,  artikel is geleend van securitymanagement.nl

Een derde van de IT-beslissers geeft aan dat de investeringen in cyber security zijn toegenomen tijdens de coronacrisis, blijkt uit onderzoek van Motiv ICT Security onder 327 Nederlandse IT-beslissers. De investering in cyber security nam gemiddeld toe met 10 procent.

Voor de wereldwijde pandemie reserveerde 17 procent van de organisaties meer dan 10 procent van het IT-budget voor cyber security. Inmiddels is dit gestegen naar bijna een kwart (24%). Een derde van de IT-beslissers verwacht ook in 2021 meer te investeren in het verhogen van de digitale weerbaarheid. Deze trend laat zien dat organisaties steeds beter doordrongen zijn van de cyberrisico’s en het belang van cybersecurity. 

Pandemie maakt Nederlandse bedrijven cyberdoelwit
Eerdere onderzoeken toonden al aan dat de coronacrisis veelvuldig als kans werd aangegrepen door cybercriminelen. Bijna twee derde van de IT-beslissers (65%) geeft dan ook aan dat er tijdens de pandemie meer aandacht is geweest voor cybersecurity-risico’s. Toch heeft maar liefst één op de vijf van de Nederlandse bedrijven te maken gehad met een cyberaanval. Bij 13 procent was dat één enkele cyberaanval, bij 8 procent zelfs meerdere aanvallen. Opvallend is dat 15 procent niet weet of de organisatie slachtoffer is geworden van cybercrime.

Investeringen in cyber security zijn nodig
Bastiaan Bakker, directeur business development bij Motiv ICT Security: “De investeringen in cyber security zijn als gevolg van de pandemie toegenomen, en dat is ook nodig. Bijna een kwart reserveert nu meer dan de geadviseerde 10 procent van de IT-uitgaven voor cybersecurity.

Advies: fix als eerste de basics
Het is hierbij belangrijk in de juiste zaken te investeren. Mijn advies is dan ook aan het Nederlandse bedrijfsleven om te beginnen met het fixen van de basics. De beste tooling heeft namelijk alleen effect wanneer de basis op orde is. Denk hierbij aan een goede virusscanner, endpoint security, multifactorauthenticatie en vulnerability management. Zo wordt het Nederlandse bedrijfsleven digitaal weerbaarder en houden we digitaal droge voeten.”

Over het onderzoek
Dit onderzoek is uitgevoerd in september 2020 door Markteffect in opdracht van Motiv ICT Security. 327 Nederlandse IT-beslissers hebben verschillende vragen rondom cybersecurity beantwoord.
Deze beslissers zijn werkzaam bij bedrijven met meer dan 50 werknemers, verspreid over Nederland.
De resultaten van dit onderzoek zijn onderdeel van het whitepaper “Motiv Critical Security Controls:

Hoe zorgt u voor een solide securityfundament?’

2Staff Masters in Security Operations is de partner om uw security fundament solide en BETAALBAAR te maken!  We hebben Architecten die Secure by Design uw operationele kosten en TCO zullen verlagen. Meer weten? Neem contact met ons op.

 

 

 

Contact

Duwboot 6
3991 CD HOUTEN
Postbus 123
3990 DC Houten

T 030- 600 5000
F 030- 600 5001
E info@2staff.nl