2Staff


 

Veelzijdig beveiligingsevenement in Birmingham

Deze week vindt in Birmingham The Security Event plaats. Tijdens deze vakbeurs tonen zo’n 350 fabrikanten en distributeurs wat zij de afgelopen tijd aan innovatie hebben ontwikkeld. Samen met zo’n 14.000 verwachte bezoekers namen wij een kijkje.

The Security Event sprong in 2014 handig in het gat dat de toen toonaangevende vakbeurs IFSEC had achtergelaten toen deze de vergissing begin om naar Londen te verhuizen. Met IFSEC ging het sindsdien steeds verder bergafwaarts, terwijl The Security Event maar bleef groeien. Dit jaar waren er zelfs 60 procent meer exposanten dan vorig jaar, wat te maken kan hebben met het nieuws dat IFSEC als zelfstandige beurs de handdoek in de ring heeft gegooid.
De beurs vindt gelijktijdig plaats met een aantal andere veiligheidsgerelateerde evenementen. In dezelfde hal zijn The Fire Safety Event en The National Cyber Security Show te bezoeken, terwijl in andere hallen The Health & Safety Event en The Workplace Event konden worden bezocht. Onze interesse ging vooral uit naar The Security Event, die het grootste deel van de hal in beslag nam.

Bijzondere activiteiten
Naast het bezoeken van exposanten kon hier worden deelgenomen aan verschillende seminars. Bijzonder was The Live Testing Lab. Achter glas konden verschillende ‘inbrekers’ zich uitleven op allerlei bouwkundige beveiligingsproducten. Hiervoor waren bijlen, breekijzers, schroevendraaiers en verschillende elektrische apparaten te gebruiken. Het maakte een hoop lawaai, maar was wel interessant om te zien.


Leuk was ook een lange wand waar technische studenten aan de slag konden met het installeren van alarmpanelen en diverse componenten. Zij moesten tijdens de zogenoemde WorldSkills UK National Qualifiers verschillende opdrachten uitvoeren om zo hun vaardigheden en handigheid te tonen.
Natuurlijk ontbraken ook de award-uitreikingen niet. Zoals gebruikelijk tijdens Britse vakbeurzen, waren het er bijzonder veel, zodat praktisch iedereen met een tevreden gevoel naar huis kon. Ook typisch Brits-Amerikaans was dat bezoekers kwalificatiepunten konden behalen, CPD points. Dat is een initiatief van The Security Institute, dat vanzelfsprekend ook aanwezig was. Om de beurs zo aantrekkelijk mogelijk te maken waren entree en parkeren gratis gemaakt en kon met één ticket alle evenementen worden bezocht, met gezamenlijk ruim duizend exposanten. Wat er specifiek aan innovatie te zien was tijdens The Security Event komt in aparte artikelen aan de orde.

Het bericht Veelzijdig beveiligingsevenement in Birmingham verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

Bron

Onze klanten
Contact

2Staff B.V. 
Europalaan 2
5232 BV 's-Hertogenbosch 

T 030- 600 5000
F 030- 600 5001
E info@2staff.nl