2Staff


 

Neem contact met ons op

Cyberaanval; de praktijk

95 procent van de Europese IT-managers van grote ondernemingen kreeg vorig jaar te maken met een cyberaanval

Liefst 95 procent van de Europese IT-managers van grote ondernemingen kreeg vorig jaar te maken met een cyberaanval. Dat blijkt uit de recente What's Next in Cyber Survey van Palo Alto Networks.
Voor het onderzoek werden wereldwijd 1.300 leidinggevenden (CIO's, CISO's, CTO's, CSO's en COO's), van bedrijven met een omzet boven 250 miljoen dollar, bevraagd over hun security-ervaringen.

91 (!) verschillende security-tools om je bedrijf te beschermen? huh?

Grote ondernemingen zetten volop in op de vernieuwing van hun IT-infrastructuur, maar lopen vaak aan tegen organisatorische uitdagingen. Het thuiswerken is daar vaak helaas één van. De meeste Europese IT-managers (80 procent) geven aan dat het aantal cyberincidenten sterk is toegenomen door het hybride werken en de onbeschermde apparaten.

Wanneer wordt gepolst naar de grootste gevaren voor 2023 op vlak van cybersecurity, blijken IT-managers in Europa het vaakst wakker te liggen van aanvallen op de toeleveringsketen (20 procent) en zakelijke e-mailcompromittering (14 procent). Bij Business E-mail Compromise neemt een hacker een bedrijfsmail over en doet hij zich voor als een werknemer. De top drie wordt vervolledigd door DDoS-aanvallen (13 procent), waarbij hackers zoveel aanvragen gelijktijdig versturen dat een website niet meer normaal kan functioneren.

Opvallende vaststelling uit het onderzoek: Europese IT-managers van grote ondernemingen geven aan gemiddeld met twintig verschillende security-vendoren te werken, en met maar liefst 91 (!) verschillende security-tools. Eén op de drie IT-leidinggevenden zegt dan ook dat het managen van de overvloed aan partners een uitdaging vormt voor de organisatie.

De vraag: 
Het punt geld besparen zien wij helemaal niet. Budgetten schieten omhoog en extra personeel wordt steeds meer gevraagd. Waar houdt het op? 

Antwoord: 
Hier houdt het op. We hebben voor jou de mogelijkheid budgetten te verlagen en je omgeving optimaal te beschermen tegen een zeer lage COO. Meer weten? 

Meer weten?

Wil je meer weten hoe wij je kunnen helpen? Neem gerust contact met ons op. 030-6005000 
Wil je direct informatie ontvangen? kasteelsessie@2staff.nl

De NIS2 werkgroep Secure Industriële Digitalisering Europe (SIDE) inzake de NIS1 en NIS2 Supply Chain voor uw presentatie aan de board of directors kun je bereiken op 0657157185

Verder lezen inzake NIS2 Directive: zie onze informatie voor de Directie Raad van Bestuur

Contact

2Staff B.V. 
Europalaan 2
5232 BV 's-Hertogenbosch 

T 030- 600 5000
F 030- 600 5001
E info@2staff.nl