2Staff


 

SecureByDesign IOT advies

Cleo-Wise SecureByDesign IOT advies

Waarom 2Staff oplossing Cleo-wise zinvol is voor bijvoorbeeld verbonden camera's
Beveiligingsvideocamera's komen op veel plaatsen steeds vaker voor - of we nu in het winkelcentrum zijn, op het vliegveld of zelfs in onze eigen woonstraat, camera's lijken overal te zijn. Ze helpen criminelen op te sporen, houden poorten in de gaten, beveiligen waardevolle apparatuur en materialen en laten zien wie er voor de deur staat. In het verleden was er maar op één manier toegang tot beveiligingscamera's: als onderdeel van een Closed-Circuit Television (CCTV)-systeem stuurden ze hun foto's naar een controlekamer in de buurt waar bewakers over hen waakten. Hoewel de foto's konden worden opgenomen, was de capaciteit beperkt door de opslagruimte en waren de beelden niet gemakkelijk beschikbaar voor mensen op afgelegen locaties. Dit is allemaal veranderd met aangesloten camera's zoals op mobiele apparaten gebaseerde CCTV. Verbonden door het internet of Things (IOT), bieden verbonden camera's nieuwe mogelijkheden voor Hackers waardoor basisbeveiligingsbewaking wordt omgezet in geavanceerd veiligheids- en beveiligings lekken en zo dus toegang wordt verschaft tot Hackers in de door u geachte veilige omgeving.

Mobiele connectiviteit is ideaal voor CCTV
Er zijn verschillende manieren om IoT-connectiviteit voor camera's te realiseren. Bedrade systemen waren in het verleden populair, terwijl draadloze camera's die verbinding maken met wifi nu gebruikelijk zijn.
Met verbeteringen in technologie en verlaging van datakosten, wordt mobiele connectiviteit, waarbij camera's worden gekoppeld via mobiele netwerken, echter steeds populairder.
Mobiele connectiviteit biedt veel betere flexibiliteit, veiligheid en betrouwbaarheid dan de alternatieve opties.

Flexibiliteit
Misschien wel een van de belangrijkste voordelen van Cleo-Wise is flexibiliteit. Dit geldt met name in combinatie met secure data transport. Waar slaat u de data op? Lokaal of tegen hoge kosten in de cloud?
Wat als de data gehacked is om wat voor reden dan ook? Kunt u binnen 24 uur terug naar een werkend geheel?

Makkelijk te installeren
Flexibiliteit brengt nog een ander voordeel met zich mee: het gemak en de snelheid van de eerste secure implementatie. Met ons eigen ontwikkelde secure by design concept en veilige connectiviteit naar uw systemen,is het relatief eenvoudig om een cluster van mobiel verbonden camera's secure online te krijgen. Zodra het secure profiel is geactiveerd (wat op afstand kan worden gedaan), kunt u verbinding maken en direct gegevens verzenden en ontvangen.

Veiligheid
Cleo-Wise is ook inherent veilig. Bedrade mechanismen kunnen eenvoudig worden gehackt. Als indringers een faciliteit binnendringen, kunnen ze ook eventuele camera's uitschakelen door simpelweg de datakabels door te knippen of de stroomvoorziening te onderbreken. In de regel zijn draadloze internetsystemen niet veiliger maar in dit geval wel. Door jaren research van onze informatiebeveiligingspecialisten in combinatie met de vernieuwde implementatie van 10 minute mallware removal kunnen is er een Secure By Design netwerk te configureren die aan al uw eisen opgesteld door controlerende instanties te voldoen.

Omdat Cleo-Wise verbinding maakt via nieuw opgezette geloten netwerken kunt u genietenn van een robuuste beveiliging die uniek is en niet door de grootste serviceproviders kan worden geboden. We garanderen business Continuity op heet hoogst haalbare niveau tegen een lage cost of ownership. Geheel conform de European NIS Directive (NIS1 / NIS2) 

Veelvoorkomende use-cases voor aangesloten camera's
Verbonden camera's hebben een breed scala aan toepassingen en naarmate ze kleiner en mobieler worden, blijft het aantal potentiële implementatiemogelijkheden toenemen maar tevens de Internet Veiligheid afnemen!

Lichaamscamera's
Een steeds vaker voorkomend gebruik is dat van lichaamscamera's. Deze worden vaak gebruikt door wetshandhavers, zoals politieagenten en door medische hulpdiensten. De videobeelden die deze aangesloten camera's kunnen opnemen, beschermen agenten door bewijs van mishandelingen te verzamelen en leveren ook videobewijs van andere misdaden.
Bodycams die door brandweerlieden worden gedragen, kunnen real-time beelden bieden van de plaats van een incident. Hierdoor kunnen agenten in een meldkamer de omvang van de brand zien en betere beslissingen nemen over de benodigde middelen.

Dashcams
Net als bodycams zijn dashcamera's een ander goed voorbeeld van veelgebruikte use-cases voor verbonden camera's. Dashcams kunnen bewijs leveren van verkeersovertredingen en gevaarlijk rijgedrag. Ze kunnen ook worden ingezet als onderdeel van een pakket aan monitoring- en volgapparatuur voor zowel het openbaar vervoer als het goederenvervoer.

Slimme bewaking 
Internet Veiligheid op afstand is belangrijk bij gebruik van aangesloten camera's.
In plaats van faciliteiten tegen indringers te beveiligen, worden camera's voor bewaking op afstand gebruikt om de toestand van apparatuur zoals elektrische transformatoren en chemische fabrieken te beoordelen.  In combinatie met infraroodmogelijkheden kunnen aangesloten camera's bijvoorbeeld een gevaarlijke temperatuurconditie in een transformator detecteren. Door toename van deze toepassingen komt ook de safety, ja u leest het goed, safety van de omgeving in gedrang. Je biedt als ondernemening namelijk meer en meer toegang voor de hackers wat in safety een gevaar opleverd met als voorbeeld elektrische transformatoren en chemische fabrieken.  

2Staff Masters in Security Operations

Als u op zoek bent naar de juiste partner voor uw internetveiligheid voor uw mobiele CCTV-toepassingen conform de Eurpean NIS Directive te implementeren bieden wij advies over het beveiligen van als uw (I)OT omgevingen inclusief de CCTV omgeving.

Contact:  Informatie aanvragen

Lees meer over de technologie: Masters in Privacy en Security Operations

Ga samen met ons de strijd aan tegen cybercriminelen

Keer terug