2Staff

 

Neem contact met ons op

Security Operations SOC Management

Security Operations SOC Management

2Staff is leading in het leveren van Security professionals in de Nederlandse markt. In de afgelopen 6 jaar hebben we meerdere voor Nederland belangrijke SOC's rond diverse Security information and event management (SIEM) systemen gebouwd. Dit doen we zowel vanaf het nulpunt als er geen SOC aanwezig is alsook in een bestaand SOC omgeving als u wilt optimaliseren. 

2Staff is als geen ander in staat ​​een fundamentele SOC inclusief de mensen, processen en technologie componenten in ongeveer zes maanden op te bouwen.
We kunnen al de belangrijke taken uitvoeren met als voorbeeld SIEM Selectie, het opzetten van de SIEM tooling en het werven en trainen van de analisten die benodigd zijn voor de SIEM content. Uit onze ervaring blijkt dat het belangrijk is de juiste content binnen de SIEM in kaart brengen vanuit je line-of-business applicaties die je als bedrijf probeert te beschermen!

Veel SOCs produceren niets wat echt van waarde is voor het bedrijf. Zij baseren zich op niet-afgestemde standaard SIEM content bestaande uit rapporten veelal nietzeggend voor het Senior management. Ze missen kritische risico indicatoren en geven het bedrijf bijna altijd een vals gevoel van veiligheid.

"We hebben een SIEM dus we zijn veilig" is een veel gehoorde uitspraak!

Uit onze ervaring blijkt:
1) dat veelal na een incident de persoon die verantwoordelijk is voor de SOC geconfronteerd wordt met de uitspraak:  "We hebben al het geld op een SIEM systeem ingezet, waarom zijn we niet gewaarschuwd? ".
2) Of ze hebben zo'n slecht afgestelde content  in het SIEM vol met 'False Positives" meestal onstaan door het ontbreken van goede Analysten welke nu eenmaal schaars zijn in de Nederlandse markt.

We zorgen er tevens voor unieke dreigingen en kwetsbaarheden van uw organisatie te elimineren en uw SOC (om) te bouwen als een leverancier van zinvolle managementinformatie.

Bent u zelf een Security Operations Center (SOC) aan het inrichten? Lees meer over het inrichten van een Security Operations Center (SOC)

2Staff is leading in het leveren van SOC Security professionals in de Nederlandse markt. Wilt u contact met 1 van de medewerkers om u te helpen met de inrichting? Neem snel contact met ons op en we geven binnen 4 uur een reactie.

Contact

Duwboot 6
3991 CD HOUTEN
Postbus 123
3990 DC Houten

T 030- 600 5000
F 030- 600 5001
E info@2staff.nl