2Staff


 

Neem contact met ons op

Gemeentes, Provincies en Semi-Overheid

Gemeentes, Provincies en Semi-Overheid


Gemeentes, Provincies en Semi-Overheid

2Staff Masters in Security Operations, de Informatiebeveiligers voor Gemeentes, Provincies en Semi-Overheid

De 4 beste manieren waarop Gemeentes, Provincies en Semi-Overheid aanvallen van buitenaf kunnen voorkomen

Naarmate cyberaanvallen op Gemeentes, Provincies en Semi-Overheid toenemen tijdens de COVID-19-pandemie, is het dringend noodzakelijk om proactieve beveiligingsmaatregelen te nemen om onderbrekingen in het bedrijfsproces te voorkomen dat de gegevens van Burgers en andere digitale documenten in handen komen van de aanvallers.
Gemeentes, Provincies en Semi-Overheid kunnen onderstaande  vier stappen nemen om te beschermen tegen aanvallen en om te voorkomen dat eventuele malware zich verspreidt als ze het slachtoffer worden:

1. Cyber ​​Hygiëne Onderwijs
Cybercriminelen zijn zich er terdege van bewust dat mensen de zwakste schakel in de veiligheidsketen zijn, en daarom zijn phishing-e-mails een geprefereerde manier om toegang te krijgen tot een anderszins beveiligd systeem. Onderwijs is de eerste en meest elementaire stap die elke Gemeente, Provincie en Semi-Overheidsinstelling zou moeten ondernemen. Door medewerkers te leren verdachte e-mails te herkennen en hen te vertellen niet op onbekende links te klikken of ongevraagde bijlagen te openen, kunnen organisaties voorkomen dat ze worden gehackt.

2. Eindpuntbeveiliging
Hoewel basis-antivirus een absoluut minimum beveiligingsmaatregel is die moet worden getroffen, kan het niet voorkomen dat geavanceerde malware misbruik maakt van systeemkwetsbaarheden. In plaats daarvan is het essentieel om endpoints te vergrendelen door gebruik te maken van whitelisting, blacklisting en configureerbare beveiligingsregels. Dit zorgt ervoor dat alleen de bekende goederen - bestanden en applicaties die als veilig worden beschouwd - mogen worden uitgevoerd. Alle andere toepassingen die onbekend of verdacht zijn, kunnen niet worden uitgevoerd, inclusief malware, ransomware en zero-day-aanvallen.

3. Micro-segmentatie
Exploits zijn financieel gemotiveerd. De cybercriminelen activeren de ransomwareaanvallen alleen als ze toegang hebben tot en versleutelen van kritieke en hoogwaardige activa in de Gemeentes, Provincies en Semi-Overheid  of beschermde informatie die federaal wordt beschermd. Om dit te doen, verplaatsen ze zich lateraal binnen het netwerk, op zoek naar open poorten en firewall-kwetsbaarheden. Met microsegmentatie kunnen zorgorganisaties kritieke applicaties en activa segmenteren en isoleren. Nadat de segmenten zijn gedefinieerd, kunnen granulaire toegangscontroles worden geïmplementeerd om geautoriseerde gebruikers alleen toegang te geven tot hun toegewezen applicaties. Microsegmentatie voorkomt zowel zijwaartse beweging als ongeautoriseerde toegang door gecompromitteerde systemen.

4. Zero Trust-beveiliging
Zero trust-beveiliging is een cyberbeveiligingsbenadering die werkt volgens het principe van de minste rechten. Elke gebruiker, apparaat of applicatie krijgt alleen toegang nadat deze is geverifieerd op basis van vooraf ingestelde vertrouwensparameters. Als de aanvrager zelfs op één parameter niet kan worden geverifieerd, wordt de toegang geweigerd en wordt het verzoek als verdacht of ongeautoriseerd beschouwd. Door zero trust-principes op te nemen in hun beveiligingsstrategie, kunnen zorgorganisaties ervoor zorgen dat cybercriminelen die toegang krijgen via phishing of andere middelen, vroegtijdig worden opgespoord en niet meer lateraal kunnen bewegen om toegang te krijgen tot kritieke infrastructuur.

Bent u een Gemeente, Provincie of Semi-Overheid zorginstelling en wilt u meer info hoe we u kunnen helpen? Neem gerust contact met ons op.

Meer informatie over hoe wij u kunnen helpen?

Nieuwsgierig? Neem gerust contact op via ons contactformullier

Ga naar terug naar  Branches
Contact

2Staff B.V. 
Europalaan 2
5232 BV 's-Hertogenbosch 

T 030- 600 5000
F 030- 600 5001
E info@2staff.nl