2Staff

 

Neem contact met ons op

Security Management

Nederland is door de hoge internetdichtheid kwetsbaar voor cybercriminaliteit. Door een combinatie van onderschatting, gebrek aan kennis en onwil realiseren bedrijven zich vaak onvoldoende welke gevolgen en schade een eventuele cyberaanval kan hebben voor hun organisatie. Geschat wordt dat de schadelijke gevolgen van Cybercriminaliteit de Nederlandse economie jaarlijks ca. 8.8 miljard euro bedragen. We lijken echter immuun te zijn geworden voor de gevaren van cybercriminaliteit. We horen het nieuws aan dat er weer ergens een organisatie is aangevallen, maar vervolgens doen we niets met deze waarschuwingen.

Verder zal Autoriteit Persoonsgegevens (AP) (voorheen het College bescherming persoonsgegevens ) straks in meer gevallen een bestuurlijke boete opleggen aan overtreders van privacyregels. De nieuwe bevoegdheid versterkt het toezicht op de naleving en toepassing van wetten die het gebruik van persoonsgegevens regelen. Hierdoor kan de AP effectiever optreden tegen overheidsinstanties en bedrijven die onzorgvuldig omgaan met gegevens van burgers.

Vanaf 25 mei 2018 geldt er in heel Europa nog maar één privacywet. Dit is de algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Organisaties krijgen onder de AVG meer verplichtingen. Zo kunnen zij verplicht zijn een functionaris voor de gegevensbescherming (FG) aan te stellen.

Wij helpen in de diverse branches de organisaties want de bestuurlijke boete varieert van maximaal € 20.250 in de laagste categorie tot maximaal € 810.000 in de hoogste categorie. Daarnaast blijft de AP zich richten op situaties waarin de beveiliging overduidelijk niet op orde is. De AP houdt onder meer klantportalen in de gaten. Het is van belang dat organisaties dit soort portalen goed beveiligen, om ervoor te zorgen dat de gegevens van hun klanten niet in verkeerde handen terechtkomen.2Staff Masters in Security Operations kan u verder helpen de beveiliging op orde te brengen. Zie ook Security As A Service

Hulp nodig? Wilt u direkt een specialist spreken? Bel 06 571 571 85

2Staff Security Management

Voor hackers is het relatief eenvoudig om in te breken

''Voor hackers is het relatief eenvoudig om in te breken wanneer software niet up-to-date is. Misbruik kan verstrekkende gevolgen hebben voor de betrouwbaarheid, vertrouwelijkheid en integriteit van het hele systeem.'' Bijna 20% van de websystemen is door het gebruik van verouderde software onvoldoende beveiligd. Soms is de software zelfs zo verouderd, dat hier helemaal geen updates meer voor worden ontwikkeld! Helaas komt dit nog in elke sector voor.

Het up-to-date houden van de software en hardware  is slechts één van de mogelijkheden om de kans zo klein mogelijk te maken dat cybercriminelen binnen uw netwerk kunnen komen. De vraag is niet of, maar wanneer je gehacked worden. Wil je als organisatie dit voorkomen en een oplossing hiervoor hebben?

2Staff heeft deze oplossing! : Security As A Service

Wilt u direkt een specialist spreken? Bel 06 571 571 85

Voor een overzicht van de belangrijkste uitdagingen in combinatie met onze diensten per branche, zie Branches

Wilt u direkt een specialist spreken? Bel 06 571 571 85

Terug naar de Homepage

Contact

Duwboot 6
3991 CD HOUTEN
Postbus 123
3990 DC Houten

T 030- 600 5000
F 030- 600 5001
E info@2staff.nl